SOFT DAG


Leker allan med Yassis glarrar

Idag  var en sån dag då NÄSTAN allt var perfekt. Hade en förläsning vid niotiden på morgonen, självfallet mindre perfekt men den spenderades ändå åt att garva med som åt dels Yasmin för hon är så fucked up och kommer med uttalanden från sin lilla mun man inte direkt förväntar sig, dels Fady som även han är fucked up på sitt speciella sätt. Skitet slutade runt elva tiden och man hann runda av en mindre frukost beståendes av en fralla och en mugg med vatten. Sen så bar det ut i solen... Det var varmt, cok varmt idag och svennarna som importen hade mer eller mindre slängt av sig kläderna på campus för att låta sina soltörstande kroppar få sig en dos summerlovin'. Det fanns en och annan shishkebab som visade lite mer än vad Gud menade att dom skulle göra, till alla oss andras äcklande. Men hey, bor vi en demokratisk stat där feta människor har rätt att visa sitt hängande fett över sin culo bara för att påminna oss alla andra om att hoppa över efterrätten när man varit på donken och käkat så visst, by all means. Väl på skolan så hanns det med en rendezvous med vår alldeles egna lilla ödla, som ser allt så vilsen ut varje gång den lilla krabaten samtalar, samt den ovaxade lesbianska kattkvinnan och hennes jävla lugg och röda läppstift. 

Efter det så drog man till stan. Man chillade, man köpte en t-shirt som är tung och så käkade man glass

EUROVISION



Igår så avgjordes Eurovision finalen 2009. Hur homosexuellt det än är att vara intresserad av den här tävlingen, så är det någonting jag följt sedan man var liten. Jag kommer ihåg hur hela familjen ibland kunde samlas i vardagsrummet och spana in tävlingen. Hur som helst, igår var det alltså dags igen. Som vanligt så förväntar sig svennarna att deras keffa bidrag måste vinna, men återigen så fick dom för att uttrycka det väldigt simpelt och simonskt - kuk i sig. Dom skickade Jessica Lindgren ifrån Big Brother fast i en äldre version, som med blandning av hemsk r'n'b och opera som skulle få barnen att bli sängvätare och förbli det livet ut när de kommer ihåg Malena Ernmans överrynkiga och hemska attribut vi kan kalla för hennes ansikte. Helt sjukt, vad patetiskt bidrag.

Vinnaren blev som många hade räknat ut, Norge och Alexander Rybak med sin låt Fairytale. Visst, låten var fin och han var ful men det är inte det vi skall gå in på så mycket. Jag tycker som sagt att låten var bra, men knappast den som borde vunnit. Den kändes lite för sockersöt och dagisaktig. Istället borde Armenien vinna, jag tycker deras låt var tung, cok tung. Även om fel låt enligt mig vann så känns det ändå extra skönt att Sverige återigen fick kuk och det mina damer och herrar känns bra. Nu får vi ladda om och se vad svennarna skickar för skitbidrag till Norge 2010...


ÄNGLAR OCH DEMONER



I onsdags så var man tillsammans med några kurskamrater på världspremiären för ÄNGLAR OCH DEMONER, som då är den andra filmen som bygger på ännu en bok av Dan Brown
(Da Vinci-koden). Filmen var mycket bättre än den förra, men bara för det så betyder det inte så mycket egentligen. Den var småspännande ibland, men till det stora hela så var den lite för förutsägbar, man kunde en liten bit in på filmen mer eller mindre lista ut de olika karaktärernas funktion i storyn, vem som skulle visa sig vara det svarta fåret och så vidare. Hur som helst, så var väl filmen godkänd i det stora hela, det maffigaste var nog de scener som visade de stora folksamlingarna i Petersplatsen och det kanske säger en hel del om filmens brister. Men om man gillade Da Vinci-koden, vilket inte jag gjorde, men om man tillhör den skaran som gjorde det så kommer inte den här filmen göra er besvikna. Se den om ni känner för det!


Betyg: @ (av 5 möjliga)

LIVET ÄR HÅRT



Fick höra idag en nyhet som inte gjorde mig glad, verkligen inte. Den gjorde mig nedstämd och väldigt förbannad. Förbannad eftersom livet när den vill det verkligen har en tendens att våldta oss eller de som står en nära på ett sätt som känns jävligt orättvist. Jag har en person i min närhet, en släkting som är svårt sjuk. Denne har fått lida i en omfattning jag tidigare inte visste om, förens idag. Det gör mig förbannad, för denna person förtjänar absolut inte det. Inte för att någon människa skulle förtjäna det, men jag tror min poäng är underförstådd. Jag ber och hoppas att personen ifråga tillfrisknar hur fucked up det än är och hur långsökt den önskningen än må tänkas vara. Må Gud vara med dig, vi är med dig i våra tankar idag mer än igår, imorgon mer än idag. God Bless...

FINALLY




Blev äntligen klar med praktiken idag, fett skönt. Tillbaka till högskolan med andra ord...


FINNS INGEN BÄTTRE



HAHAH.. SÅ JÄVLA KLOCKREN

BRORSAN LEKER 50 CENT

The year was 2008


The year was two thousand and eight'

A lot of happenings in this stage, world age,

When Obama won the election it hadn't finished yet,

He became The first black person to conquer the first place,
the first black person to be handed the first place
The first black person to represent the states,

In fact he was the first American president to get the worlds praise,

But not the first black person to ever get chased'

We all remember back in the days, nearly three hundred years,

When white men took black persons as slaves,

Calling them names, looking them up, put muzzle and chains,

Just to shut them down,


They say; security goes before possibility,

just so you won't see any black persons around,

Three hundred years later, and a man is standing before the crowds,

world wide, making a black nation proud,

Barack Obama is taking this oath, the first black person to finish this road,

Winning by knock-out.

The year was two thousand and eight


The year was two thousand and eight,

Financial crisis gets past the line, economic crisis crashes the time,

People looses their job, lifestyle takes a deep dark dive,

Radio, TV and newspaper acting blind,

They're talking about this glamour life,

The whole media thing is going crazy, living in a self proclaimed lie,

Cos glamour life, ain´t no real life,

In fact real life aint no glamour life,

Real life is a deep dark dive,

An economic crisis, and a whole world going blind,

Indeed it's true when they say;

Money makes you blind,

Just look up to the sky; do you still see the birds fly?

But then;

Why do we see it as a penalty? Why do we hate it as a misery?

Why not make it into opportunity? Possibility? Maybe, to make poverty history,

And turn tragedy into symphony?


A.B.K.






And now u know...






MÄNSKLIG DILEMMA

Människan är sannerligen en konstig och ibland rätt korkad skapelse. 

Femton personer har bekräftats döda i svininfluensa och världen får kalabalik. Miljoner smittas varje år i Aids/HIV, lika många dör och ingen bryr sig om att ens trä på en kondom...

IBLAND UNDRAR MAN.



SCARY

Jag förstår inte varför kvällstidningarna verkar tro att vi bryr oss om Linda/Bengt Rosing.

Hon är ful. Cok ful


VAD NYTT

Jag är inne på min tredje vecka på praktiken och det känns som att man börjar få en rutin med det här med undervisandet. Har sedan starten förra veckan hållit ett par lektioner nu kring kristnandet av det romerska imperiet och utvecklingen som skedde därefter, allt ifrån utvecklandet av två distinkta sfärer i Västrom kontra Östrom, till varför imperiet föll sönder i väst men klarade sig bättre i öst. Med andra ord försökt att konkretisera för eleverna det dom borde ha kännedom om inför nästa delmoment som kommer behandla islam-kristendom och kulturmötet där. Hur som helst så verkar åtminstone eleverna någolunda intresserade av det man sitter och predikar om. Eftersom jag är en stor bysantofil (vet att det är nördigt), så predikar jag såklart om storheten hos Bysans och det arv de lämnade efter sig. Då och då lyckas man konvertera någon ur elevskaran under lektionen till att dela ens nördiga intresse.


Nu imorgon så håller jag i två halvklass lektioner där dom bland annat skall få se en 20 minuter lång filmsnutt som behandlar det kristna romerska/bysantinska imperiet och sedan på fredag så håller jag min avslutade lektion som kommer bli typ den sjunde i raden. Känns faktiskt skönt att man fått pröva på att undervisa sjuor eftersom dom är en helt annan utmaning än niorna som jag undervisat tidigare. Man får lära sig att variera sig och lägga undervisningsnivån i samkläm med elevernas förmåga. Hur som helst har det varit lärorikt, det är väl det jag försöker få fram. Jag ser dock fram emot att återvända till högskolan, känna atmosfären, sitta och fika som en riktig chichi man i skolans kaféer. Jag vet, jag är nörd.

RELIGIÖS ANEKDOT

En rättvisekämpe blir förråd, gripen, falskt anklagad, ställs inför rätta i en skenrättegång och döms oskyldigt. Han blir utlämnad till ockupationsmaktens soldater. De hånar, misshandlar och torterar honom. Till sist avrättar de Honom. Tre dagar senare återuppstår Han från de döda. Han vandrar på jorden i 40 dagar innan han återvänder till himlen. Från början hade han 12 efterföljare. Följande århundraden växte deras antal lavinartat, vissa av dem fick dela hans öde. Cirka trehundra år senare antog ockupationsmakten, det mäktiga Romarriket, hans lära som statsreligion. Idag 2000 år efter hans död räknar man med ungefär 2,1 miljarder efterföljare, ungefär en tredjedel av jordens befolkning. Många frågar sig hur det som hände för 2000 år sedan kunde hända? Men sanningen är att om Han hade levt idag hade Han gått samma öde till mötes. Sanningen är att i vissa delar av världen utsätts hans efterföljare för samma svårigheter som han själv och hans första efterföljare utsattes för. Sanningen är att vi fortfarande blöder från såren vi själva slog upp för två tusen år sedan. Våra händer bär fortfarande blodet från brottet som begicks. Vi slog ihjäl han som kan läka såren, vi slog ihjäl han som kan tvätta oss rena.

Christofer Axelsson
Juridikstuderande som är intresserad av sin omvärld

RSS 2.0