HÅL I TANDEN OCH SHIT

Galet, galet. Är 24 år och har fått min första ilning i en tand. Det kanske är en accomplishment i säg, fan vet jag. Var på undersökning nu i fredags, och jag hade ju räknat med att det skulle vara något åt det hållet. Haft ont till och från i några veckor. Men hursomhelst så skall jag få det lagat redan nu på tisdag. Priset? Det svider som fan. Det kommer kosta mig 1 200 kronor. Men tandläkare bruden sa att det var bra att man dök upp nu innan det hade utvecklats till något värre som skulle behövas en rot-fyllning. 


Förutom det. Det går skitbra på praktiken. Hade förmodligen min bästa lektion någonsin i fredags med en av mina två 8:or. Jag undervisar dom i Historia och vi diskuterade demokrati och rättigheter samt skyldigheter. Det blev en rätt het debatt kring Muhammed karikatyrer och så vidare. Det var faktiskt kul, la lite skämt och fick skön respons ifrån eleverna. Handledaren var även han jävligt nöjd, så det rullar på fan.

Puzz

TANDVÄRK




Har haft lite ont till och från i en av mina sidotänder. Smärtan har kommit för att sen försvinna i ett par dagar. Jag tror att man för första gången i sitt liv har fått ett hål, eller så är det bara att tandköttet är inflammerad. I allafall, jag mailade folktandvården och blev uppringd typ en timme senare. Jag har ju hört att de suger och att man får vänta fett länge?!.. Aja, hursomhelst så ska jag dit nu på fredag morgon, och eftersom jag inte utnyttnjat något som Tandvårds bidraget som jag inte hade någon aning om så behöver jag bara betala 20 kronor för en undersökning. Det mina vänner är COK NICE, med tanke på att det vanligtvis kostar 620. :)

KÄRLEK


Vidare ifrån gruppspelet för tionde året i rad... :-)


KLIRR I KASSAN

Fyfan vad skönt det var när pengarna kom in på kontot. De behövdes, har gått runt som en fattig kurdisk mjölkbonde ifrån de turkiska bergen. Så det känns bra just nu. Ska leka sparsam, ska försöka att inte slösa för mycket pengar. Jag minns inte ens hur många gånger jag har sagt just dom orden, men den här gången måste det gå!



BRIST PÅ UPPFOSTRAN?



Jag vet inte vad det är med dagens ungdom. När jag menar ungdom så syftar jag specifikt till ungar i högstadieålder. Eftersom jag för tillfället praktiserar på en högstadieskola så kan jag bara medge att det inte direkt lockar mig till en framtid i läraryrket. Alltså senast idag såg man hur helvetet bryter ut så fort läraren går ut ur klassrummet. Eleverna visar prov på nonchalans och ointresse i allt det dom gör. De bråkar, de kastar sudd och papperslappar, de skriker så ens öron håller på att explodera och visar total brist på respekt. De flesta av eleverna skulle hellre spendera tid, med att kasta sten på SL-bussar eller dylikt än att faktiskt lära sig något konkret som kommer gagna dom i framtiden. Det är måste man medge skrämmande arbetsklimat man kommer att tvinga sig in på när man är utexaminerad. 
Jag tycker det är sjukt hur pass utbrett bristen på respekt ifrån eleverna mot lärarna och andra vuxna på skolans område är. Det är sjukt att man har korkade beslutsfattare som helt tagit ifrån läraren all form av makt och auktoritet i klassrummet och istället gett det till ouppfostrade "barn". Som lärare riskerar man helt ärligt att bränna ut sig, antagligen snabbare än de flesta andra yrkesgrupper man kan tänka sig på rak arm. Jag förstår inte hur de som är lärare idag, som arbetat med det i flera år fortfarande jobbar med det. Att de inte hamnat i någon form av depression eller kanske t.o.m tagit ännu mer skada.
Man kanske inte skall överdramatisera det hela, det finns jävligt många lärare som inte har några större problem med elever, det finns skolor som fungerar väldigt väl. Men av någon anledning så är förortsskolorna värst. I allafall kan jag tänka mig det. Om lite mer än 1 år så kommer jag att vara färdigutbildad, får man då hoppas. Då kommer man förhoppningsvis att hitta sig ett jobb. Min enda önskan är att jag inte skall tvingas gå med vemod mot min arbetsplats på grund av att föräldrar är duktiga på att knulla och skaffa barnen, men brister när det gäller själva uppfostran av de samma.

KÄNNS BRA...


Ja, just nu känns det skönt faktiskt. Eller det har det gjort sen morgonen egentligen.
Fick en liten hälsning när man satt där i arbetsrummet som gjorde en riktigt glad. HIHI
Nä, men idag var det rätt lugnt, kom in till arbetsrummet typ en timme senare än vad man hade planerat. Min sköna handledare var lika glad och trevlig som vanligt. Satt där drickandes kaffe, utan mjölk och utan socker och planerade mina kommande lektioner inför nästa vecka. Förresten så smakade kaffet som alger, fast jag aldrig käkat det. Men kan tänka mig att smaken kan likställas.

Anyway.





ÖVER SPÄRREN


Läste i tidningen att
Sverigedemokraterna skulle få 5.8 % om det vore val idag...

Där ser man.




FREDDY


EL MUNDIAL


Vet inte varför men har fått flipp idag. Jag pallar helt ärligt inte vänta mer. Likt en heroin missbrukare som suktar efter nästa sil suktar jag efter fotboll. Jag pallar inte vänta i flera månader till innan man får uppleva spänningar, tacklingarna, de grova missarna, målvaktstavlorna, de snygga dragningarna, fansens otröstliga längtan efter segrar och slutligen målen. Jag pratar om VM. Jag pratar om fotbolls-fuckin-VM som går av stapeln om ungefär 6 månader lite sådär. Jag vet inte vad det är. Men i och med att kvalen är nästan helt avslutade och de lag som ändå skall va med i slutspelet som sånär är färdiga så börjar spänningen byggas upp.
Det är en spänning som kan liknas när man typ vet att man så småningom skall få ligga. Man vill liksom bara slita av sig kläderna och get right into it. Sådär ungefär känns det. Man känner sig som nån jävla påtänd person suktandes efter spänning och dramatik.

Vet inte vem som kommer vinna. Det är så svårt, det finns så många lag. Många lag är bra, om inte Las Empanadas vinner, eller Gucci-laget så hoppas man lite på Argentina faktiskt. Det vore nice om de kunde vinna igen med tanke på att de inte vunnit sedan 1986. Men vi får se, eller varför inte ett afrikanskt land typ Kamerun?

Det enda jag vet är att jag kommer under en månads tid sitta bänkad framför tv, langa mina egna slutsatser, skrika ut mitt hat mot domare och motståndare och bländas av skådespeleriet på som utanför planen. VM, du är efterlängtad!



R.I.P. SIMON HAMKO

R.I.P    SIMON Hamko

Idag begravdes du. Må Gud skänka tröst till dina föräldrar och att du har det fint hos Honom.

BIOKVÄLL MED SYRRAN

File:Paranormal Activity poster.jpg


Ikväll så lekte man kärleksfull broder och följde med syrran på bio. På programmet stod filmen "Paranormal Activity" som berömvärt gjordes för enbart 15,000 $ och har redan spelat in över 97 miljoner $. Hur som helst, så handlar filmen om ett par (Kate och Micah), som bor i en välmående förort i San Diego. Kate är tydligen sedan 8 års åldern förföljd av en demon. Varför hon är det får man inte riktigt svar på utan man kastas in i handlingen. När filmen börjar så har det unga paret blivit störda av demonen ett tag. De bestämmer sig för att filma hela spektaklet genom att Micah köper ett kameraset för att föreviga händelseförloppet. 

Ju längre tiden går så förvärras situationen så mycket att demonen bokstavligen skadar dom fysiskt. Vill inte förstöra filmens handling, men om man gillar såna här berättelser med övernaturliga inslag så kan man gå och se den. Tycker filmen i sin helhet var rätt okej, jag är rätt härdad när det gäller skräckisar men det fanns en del fjortisbrudar som skrek i rätt många decibel i biosalongen. Filmen är filmad på ett sätt som för tankarna till Blair Witch Project, nämligen att skådespelarna själva håller i kameran.

Filmens betyg blir 2/5.. 


HAHAHA...



Veeem är en liten söt Gremlin...Hahaha

PSYCHEDELIC DARK




SHOPPING!


199 kronor, H&M









399 kronor, H&M

SNART LÄGGDAGS

Nu är det officiellt v 46 och med det så inleds praktiken som denna gång sträcker sig över fem hela veckor. Vi får se helt enkelt vad som komma skall. Förhoppningsvis så blir det lärorikt och roligt och inte allt för mycket dötid där man bara sitter och rullar tummarna. Ju roligare man har desto snabbare går tiden brukar man säga.
Har inte pratat direkt med min handledare utan bara skickat iväg ett mail till honom, men förhoppningsvis skall allt ordna sig. Det skall inte vara några problem, eller?

Ligger som sagt i sängen. Har inte borstat tänderna. Skall göra det snart. Idag var en sådan dag där det inte hände så mycket. Det finns risk att det kommer allt fler sådana dagar allt tätare. Det är kallt och det mörknar snabbt. Savvas och Kostas kom över och ville få ut mig på en promenix men jag bad dom dra åt helvete. Pallade inte. Hade inte motivationen i kroppen att slänga ut mig i kylan. Att de var klädda som om de höll på att vandra på Nordpolen gjorde inte direkt att motivationen steg. Av deras klädsel så visste man vad som väntade där ute. 

Livet rullar på hur meningslöst det än kan låta.

PIPI POPA PIP

Snart är det läggdags, ligger i sängen. Har småsmaskat på pepparkakor en liten stund. Det känns härligt, det känns juligt. Fan vad gay man är.


A CHRISTMAS CAROL




Var som sagt på bio ikväll, och filmen man såg var alltså Charles Dickens klassiska kortroman, A Christmas Carol, som handlar om den snåle Ebenezer Scrooge som hatar allt med julen. Han blir besökt av sin bortgångne före detta kollega Marley som berättar att han ska bli hemsökt av 3 spöken. I mötet med spökena inser Scrooge hur fel han har levat och för att göra en lång historia kort så får han mer eller mindre en andra chans och slipper det straff som hans kollega Marley drabbades av genom sin död. 
Historien finns i flertalet olika filmatiseringar och versioner. Denna version är den nyaste med Jim Carrey i huvudrollen och vi såg den i 3D-format och den var jävligt grym gjord.

BETYG: 4 av 5

EFTER MIDNATT

Har precis kommit hem. Eller ja, för ungefär en 20 minuter sedan. Tog mig ett tag att komma hem, med tanke på att tågen gick vart 30:e minut och att tåget trots det skulle envisas med att komma sent ett par minuter.
Hur som helst, så sitter jag nu i min säng. Eller jag ligger rättare sagt och småmyser med mig själv. Jag vet att det genast kan bildas en massa bilder i era smutsiga huvuden, men jag kan säkerställa att det inte ingår något snuskigt i mitt mysande. 
Idag så hade vi ventilering i skolan. Med det så innebär det att man helt enkelt diskuterar varandras B-uppsatser och lyfter upp både positiva som negativa aspekter av själva uppgiften. Det gick ju rätt bra, vår egna uppsats blev inte lila våldtagen som vissa andra. Speciellt en viss kurds uppsats som totalt misshandlades brutalt. 
Förutom det har det faktiskt inte hänt så mycket. Var på bio idag. Det var väl det roligaste inslaget på dagen. Såg filmen "A Christmas Carol" i 3D-format och det var ju rätt grymt.

Ja. Som sagt, nu ligger man här. Oj, där kliade det rejält i näsan (petade lite). Hur som helst, ska snart börja lägga mig för att sova...


NO TITLE

Som ni kanske redan vet så är uppsatsen äntligen färdig. Eller kanske inte, för vi skall opponera på varandras arbeten nu på fredag. Men sen är man nog färdig med skitet. 
Nästa vecka, åh Gud vare med mig, så ska man ut på praktik. Måste vara det mest ångestfyllda för tillfället. Vill att dagarna ska gå sakta för jag pallar allvarligt inte med det. Sitta där och glo mest hela tiden utan att göra någonting vettigt. Det jobbigaste är ändå att hålla lektioner. Visst, man pluggar till lärare och det är en del av yrket. Men tro mig, ibland har man velat strypa vissa av eleverna eftersom dom varit för jobbiga. 
Hoppas det löser sig. Praktiken är på 3 jävla veckor, ändra fram till jul. Förhoppningsvis så överlever man skitet.


Till dess mmm.. Bigass..

BET

FÖRUTSÄTTNINGARNA ÄR LAGDA.

VADET LIKASÅ.

UPP TILL AC MILAN ATT GÖRA MIG GLAD...ORDENTLIGT.

FORZA MILAN!







MY SURPRISE PARTY


Lite bilder ifrån festen.... Tack till alla inblandade!




En av de smaskiga tårtorna... :)



Nästan hela gänget strax innan de skrämmer livet ur mig...



Miss Iraq and Miss Persia/Chile



Conversation with the Homo's



Dags att öppna presenterna


Tack för ALLT! <3 Apa


Kvällen avslutades på Ambassadeur med Philips gröna (!) byxor



B-UPPSATS




ÄNTLIGEN ÄR MAN KLAR MED B-UPPSATSEN.

TACK TILL YASMIN, OCH FÖRLÅT FÖR MITT HUMÖR! :)





RSS 2.0